2021. január 24., vasárnap, Timót napja van.
Email:  Jelszó: 

Belföld

Május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány álláspontját ·

A nemzeti konzultáció során május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány illegális bevándorlásról kialakított álláspontját - mondta Völner Pál sajtótájékoztatón.

Erdő Péter: a szabadság alapja az ember méltósága ·

Minden szabadság alapja az ember méltósága. A bűntől és a haláltól azért szabadulunk meg, hogy Isten boldogságában részesüljünk és ebben segítsünk másokat is - mondta Erdő Péter az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.

Szereti a medvehagymát? Vigyázzon a szedésénél! ·

Itt a tavasz és vele a medvehagyma szezon, ám nagyon fontos, hogy ha medvehagymát indul gyűjteni, mindig nagyon körültekintően tegye azt, hiszen könnyen össze lehet téveszteni a gyöngyvirág súlyosan mérgező levelével.

Erdő Péter nagypénteken: Jézus megváltó halála az isteni szeretet túláradása ·

Erdő Péter bíboros, prímás vezette a nagypénteki szertartást április 14-én Esztergomban. A bazilikában elmondott szentbeszédében a főpásztor hangsúlyozta: „Nem vonulhatunk ki a világból, hanem ebben a világban kell Jézus szellemében, Isten uralmának tudatában élnünk. ”

Ne ajándékozzon élő állatot húsvétra! ·

Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba. Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az ünnepek után legtöbbször unott teher marad. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak meg megszabadulni.  

Szükség lesz az esernyőkre jövő héten ·

Napsütéses meleggel indul a jövő hét, de később borúsabb, szelesebb időre lehet számítani. Többször várhatók záporok, és mérséklődik a meleg is, a maximumok már inkább 15 Celsius-fok körül alakulnak majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott  országos, középtávú előrejelzéséből.

Elindult a sonkaellenőrzés ·

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, az egész országra kiterjedő ellenőrzés március 20. és április 17. között zajlik - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel kedden.

Energiakövetek címmel hirdetnek pályázatot felsőoktatási hallgatók számára ·

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek címmel hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára. A jelentkezéseket április 23-ig várják.

Novemberben pluszpénzt kaphatnak a nyugdíjasok ·

Novemberben, a kormány döntése után egyösszegű kompenzáció­ban részesülhetnek a nyugdíjasok, ha az infláció magasabb lesz 1,6 százaléknál - írja a Magyar Idők.

Megkezdődött a nyári időszámítás ·

Megkezdődött a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kellett átállítani. A módosítás miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is.

Ma van a víz világnapja - programok Esztergomban ·

Számos programmal várják az érdeklődőket országszerte, köztük Esztergomban is, a Víz Világnapja alkalmából. A jeles napot 1993 óta minden év március 22-én megtartják.

Milliárdos fejlesztés a mentőszolgálatnál ·

A kormány elkötelezett amellett, hogy az autókat Magyarországon gyártott orvosi eszközökkel szereljék fel, ezzel is támogatva a világszínvonalú hazai orvosi műszergyártást. Az év végéig 1,4 milliárdot költ a kormány mentőautók fejlesztésére és gyártására