2020. november 28., szombat, Stefánia napja van.
Email:  Jelszó: 

Életmód

A depresszióval foglalkoznak az idei Egészség Világnapján ·

Az egészség világnapját minden év április 7-én, az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization – WHO) megalakulásának évfordulóján ünnepeljük. Ez egy kampány, amely egy-egy olyan egészséghez kapcsolódó kihívásra fókuszál, melynek globális hatása, jelentősége van. A 2017-es év egészség világnapi kampány témája a depresszió, mely nemtől, kortól, társadalmi helyzettől függetlenül egyre több embert érint világszerte.

Idén is lesz teljesítménytúra Nyergesújfalun ·

A Négy Égtáj SE április 22-én rendezi meg az évek óta népszerű Nyerges 40/20 teljesítménytúrákat, illetve terepmaratonokat. A nevezők 20 vagy 40 kilométeres távok közül választhatnak, jelentkezni online és a helyszínen is lehet. 

Indul a termelői piac Szobon ·

Március 17-től minden pénteken friss, magyar árukból válogathatnak a vásárlók a Szobi Művelődési Házban.

Fejfájással ébredt? A hidegfront az oka ·

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen - írta közleményében az Országos Mentőszolgálat.

Játszva fejlődik a gyermek – Kerekítő foglalkozások Esztergomban ·

Érdemes minél előbb közösségbe vinni a gyermekeket, szakemberek szerint akár már óvoda előtt is. Esztergomban, a Kerekítő foglalkozások erre is lehetőséget nyújtanak. A kicsik és szüleik együtt mondókáznak, énekelnek, játszanak, ezáltal minőségi időt töltenek el közösen. A Művelődési Házban minden hétfőn több család választja ezt a délelőtti programot. 

Mit főzzek a hétvégén? ·

Ön is volt már bajban azzal, hogy nem tudta, mi legyen másnap az ebéd? A család csak legyint és jön a szokásos válasz: „nekünk mindegy”? Adunk pár tippet a hétvégére. 

A boldogság alapja a pozitív gondolkodás – Interjú Tóth-Hajnal Melindával ·

Egészség-tippek, masszázsok, szépségápolási tanácsok, gyógynövények, aromaterápia, önismereti foglalkozások és még sorolhatnánk, mennyi mindennel próbálja szebbé tenni az emberek mindennapjait Tóth-Hajnal Melinda. A nyergesújfalui természetgyógyásszal munkájáról és arról beszélgetett a Hello Esztergom, hogy hogyan könnyíthetünk saját életünkön.

Hogyan spóroljunk otthon? Megmondják az esztergomi Ekokunyhóban! ·

Tartalékold az energiáid! címmel szerveznek környezettudatos napot az esztergomi Ekokunyhóban február 18-án. A rendezvényen szó lesz a zöld háztartásokról, napelemekről, elektromos autókról és olyan tippeket hallhatnak az érdeklődők, amelyekkel otthonaikat gazdaságosabbá és környezettudatosabbá tehetik. Mindezek mellett lehetőség nyílik vetőmagcserére is. 

A megyében a 2. vezető halálok a rák ·

Komárom-Esztergom megye lakossága körében a kiemelt haláloki főcsoportok közül a daganatos betegségek miatt bekövetkezett halálozás a második vezető halálok. Párizsban a Nemzetközi Rákellenes Unió 2000-ben Rákellenes Világnappá nyilvánította február 4-ét. Céljuk volt a rák ellen folytatott küzdelem eszméjének erősítése, a figyelemfelhívás, mely napjainkban igen aktuális. 

A tartós hideg és az influenza miatt véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt ·

A tartós hideg és a megfázásos megbetegedések miatt a vártnál kevesebben adtak vért január első két hetében, ezért mindenkit véradásra kér a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Esztergomban is lehetőség van véradásra. 

A jeges Dunában fürdött ·

Volt, aki ma megmártózott a jeges Dunában Nagymarosnál. A szakemberek szerint a jeges vízben való fürdésnek jótékony, de káros hatásai is vannak. Mielőtt a fagyott habok közé vetnék magukat, mindenképp tájékozódjanak!

Munkahelyi stressz teszt ·

Feszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete? Válaszoljon az alábbi kérdésekre, és eredményei alapján javaslatokat kap arra vonatkozóan, hogyan tudna javítani a helyzeten!