2019. augusztus 23., péntek, Bence napja van.
Email:  Jelszó: 

Életmód

Ha túl jól sikerült a szilveszter - megoldások másnaposságra ·

Mindenkivel előfordul, hogy időnként kirúg a hámból, hogy aztán másnap átkozza magát a kellemetlen macskajaj miatt.

Csütörtökön lesz a Ne gyújts rá Világnap ·

A nemzetközi "Ne gyújts rá"- mozgalom világnapját minden év november harmadik csütörtökén tartják, melynek célja, hogy legyen az évben egy olyan nap, amikor a dohányosok nem gyújtanak rá, és a társadalom figyelme ráirányul a dohányzás és a passzív dohányzás veszélyeire.  

Miért veszélyes, ha a szobában szárítjuk a ruhákat? ·

A lakásban szárított ruhák akár 30 százalékkal is megnövelhetik a levegő páratartalmát, ami kedvez a különböző penészgombák elszaporodásának. Ha ezeket belélegezzük, akár súlyos tüdőbetegséget is kaphatunk.

Csípj meg! Átverés a nemzeti eledelünk? ·

Egyre több orvos gondolja úgy, hogy a magyarok feleslegesen sok kalciumot szednek, sok olyan dologra nem jó ugyanis, amire szedjük.

Napi egy óra mozgás kell az ülőmunkát végzőknek ·

Legalább egy órás mozgás kell ahhoz naponta, hogy az ember ellensúlyozza az ülőmunka káros hatásait.

Családi nap az elfogadásért ·

Családi napot tartott szombaton Esztergomban a Sclerosis Multiplex betegségben szenvedők helyi klubja és a Veled, Érted Egyesület. A rendezvénnyel a szervezők a betegségre és az elfogadás fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet.

Soha nem tudhatja, kinek van szüksége Önre! ·

Véradásra várják a lakosságot július 14-én, 12-18 óra között a nagymarosi művelődési házban.

Értsük egymást szavak nélkül is! ·

Hosszú és aggodalommal teli az az időszak a szülők életében, míg gyermekük megtanulja szavakkal kifejezni gondolatait és érzéseit. Bizonyára sokan voltak már olyan helyzetben, hogy bármit megadtak volna egyetlen értelmezhető jelért, amiből kiderül, miért sír gyermekük. Ebben segít a babajelbeszéd.

Új betegellenőrző monitort kapott az esztergomi gyermeksürgősségi részleg ·

Több mint félmillió forint értékű betegellenőrző monitort kapott a Vaszary Kolos Kórház gyermeksürgősségi részlege a K&H gyógyvarázs program keretében. A támogatást a K&H private banking igazgatósága ajánlotta fel, amely immár hetedik alkalommal csatlakozott a K&H gyermekegészségügyi programjához. Komárom-Esztergom megye intézményei a program fennállása óta összesen 13 millió forint eszköztámogatást kaptak.  

DIY párti anyukák és apukák FIGYELEM! ·

Download Design Baby - avagy ingyen letölthető gyermekbútor tervek magyar designerektől. Pontos méretekkel, anyagmeghatározással, rajzokkal, hogy a "csináld magad" módszer kedvelői akár otthon, saját kézzel készíthessék el gyermekük egyedi bútorait.

Egészséges programok az Egészség Világnapja alkalmából ·

Minden évben április 7-én kicsit nagyobb figyelem fordul fizikai állapotunk irányába az Egészség Világnapja kapcsán. Ehhez kapcsolódóan számos szűrővizsgálaton és programon vehetünk részt, hétvégén például Tát és Esztergom határában a Sport és Egészségnapon.

Tárgyaltak, de nem döntöttek az orvosi ügyeletről ·

Február 12-én az esztergomi városháza nagytermében tartotta soros ülését a Kistérségi Társulás. Az Esztergom és vonzáskörzetének települései polgármesterei részvételével tartott eseményen a napirendi pontokhoz kapcsolódva a Vaszary Kolos Kórház vezetősége és szakreferensek is részt vettek.