2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja van.
Email:  Jelszó: 

Életmód

Február 4. - Rákellenes Világnap ·

A UICC (Nemzetközi Rákellenes Unió) 2000 februárjában tartotta az első rákellenes világkongresszusát Párizsban, ahol február 4-ét rákellenes világnappá nyilvánították. Ennek a napnak a célja, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje a világ összes embere szívében és gondolataiban helyet kapjon. A figyelemfelhívás napjainkban még aktuálisabb, mint korábban.  

X. EURÓPAI MÉHNYAKRÁK MEGELŐZÉSI HÉT ·

Idén január 23-30. között tizedik alkalommal rendezik meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet. A hét kulcsfontosságú üzenete, hogy ma már egyetlen nőnek sem szabadna meghalnia  méhnyakrákban, mert a méhnyakrák olyan rákos megbetegedés, ami ma már közel 100%-ban megelőzhető! A megelőzés két alappillére a méhnyakszűrés és a HPV elleni védőoltás, melyek együttesen jelentik a legbiztosabb védelmet.  

Közlemény ·

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Betegút Egyesület egészségesek és betegek részére információs központot tesz elérhetővé a jobb tájékozódás és a gyógyulási folyamat meggyorsítása érdekében. 

Getting to zero - Ne legyen több AIDS haláleset! ·

2011. és 2015. között az AIDS világnapok fő témája: „Ne forduljon elő új HIV-fertőzés, legyen vége a megkülönböztetésnek, senki ne haljon meg AIDS-ben.” A mottóval a szervezők fel kívánják hívni a korai felismerés és az időben megkezdett terápia fontosságára a figyelmet.

Adventkor csak a gyertya égjen, a lakás ne! ·

Az adventi, karácsonyi időszakban megkétszereződik a lakástüzek száma - hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

Egyre sérülékenyebb a magyarországi fehérgólya-állomány ·

Nem csökkent jelentősen, de egyre sérülékenyebb a magyarországi fehérgólya-állomány - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Szálló por - Tovább romlott a levegő-egészségügyi helyzet az országban ·

Az elmúlt huszonnégy óra mérési adatai szerint Pécsen veszélyes, további kilenc városban, köztük Budapesten egészségtelen a levegő-egészségügyi helyzet a magas szállópor-koncentráció miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán csütörtökön.

Európai Mobilitás Hete Esztergomban ·

Európai Mobilitási Hét, illetve Autómentes Nap megtartásához kapcsolódó tudásélmény alapú programok, vetélkedők versenyek 

Hamarosan indul a parlagfű pollenszezon! ·

Az ÁNTSZ hivatalos tájékoztatása szerint július végén, augusztus elején – a hőmérséklet tartós emelkedésétől és a lehulló csapadéktól függően –  a parlagfű virágpora országszerte megjelenik a pollencsapdákban, augusztus második hetétől pedig már várhatóan mindenhol tüneteket okozó koncentrációban lesz jelen a levegőben. Az előző évek tapasztalatai alapján a parlagfű pollenszórás tetőzése augusztus utolsó két hetében, illetve szeptember első hetében várható.   

Hőségriadó: péntekig meghosszabbítva ·

Július 24-ig, péntekig meghosszabbította a múlt héten életbe léptetett harmadfokú hőségriadót az országos tisztifőorvos. 

Hőségriasztás: párakapu és vízosztás Esztergomban ·

Harmadfokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos Magyarország egész területére július 17-től július 20-ig. Esztergomban vízosztás és párakapu várják a lakosságot, továbbá ismét működnek a városi ivókutak.

Itt a hőségriadó ·

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. június 11. (csütörtök) 12:00 órától június 15. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.