2021. január 24., vasárnap, Timót napja van.
Email:  Jelszó: 

Gazdaság

Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó ·

A fizetendő személyi jövedelemadóra és egészségügyi hozzájárulásra, ha összegük nem több mint 200 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22.

Itt az új Swift ·

Magyarországra érkezett az új Swift! A Genfi Autószalonon nagy sikert arató új generációs modell, formatervezett megjelenésével, fürgeségével, valamint a vezetési élményt fokozó funkcionalitásával, belső kialakításával és fejlett biztonság technológiai megoldásaival nemsokára itthon is kapható lesz.

Az E.ON 3,6 milliárd forintot költ karbantartásra és fejlesztésre Komárom-Esztergom megyében ·

Komárom-Esztergom megyében 2017-ben több mint 240 helyszínen végez fejlesztést az áramszolgáltató, 3,6 milliárd forint értékben - ismertette az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. régióvezetője a társaság tatabányai székházában tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Jelentős fejlesztések kezdődhetnek a megye településein ·

Az országban elsőként Komárom-Esztergom megyében vált ismertté a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) támogatott megyei pályázatok önkormányzatokat érintő első nagyobb csomagja. Az előző évben elbírált 11 projekt után most újabb 80 projekt részesült pozitív elbírálásban. 

Az összes vidékfejlesztési pályázat megjelent ·

A Miniszterelnökség megfelelve a kormány által kitűzött március végi határidőnek, a Vidékfejlesztési Program minden pályázati felhívását megjelentette.

NAV nyílt nap lesz a Balassában ·

A Tatabányai SZC Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában folyó érettségire épülő szakképzés (OKJ-s képzés) keretében a diákok több éve résztvevői a Nemzeti Adó és Vámhivatal nyílt napi rendezvényeinek az iskola dísztermében. Az idei évben a NAV 2017. április 6-án 10 órától tartja ezt a rendezvényt.

Idén is emelik a béreket az élelmiszerláncoknál ·

Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.

Szaktanácsadásra és szaktanácsadók továbbképzésére jelent meg vidékfejlesztési pályázat ·

A Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program keretében is kiemelt figyelmet fordít az agráriumban dolgozók és az érintett szaktanácsadók képzésére, felkészítésére. Ezen cél megvalósítása érdekében március 28-án két új pályázati felhívást ismerhettek meg az érintett szervezetek.

Erdészeti pályázatokat jelentetett meg a Miniszterelnökség ·

Két új pályázatot ismerhettek meg az erdőgazdálkodók 2017. március 27-én a Vidékfejlesztési Program keretében. A felhívások összesen 6,24 milliárd forint értékben nyújtanak támogatást erdészeti beruházásokra, illetve erdészeti genetikai erőforrások fejlesztésére.

Megjelent a termelői csoportok létrehozását támogató vidékfejlesztési pályázat ·

A Miniszterelnökség 11,29 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg március 21-én a „Termelői csoportok és szervezetek létrehozása” című pályázati felhívást. A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent pályázatra a 2014. január 1-nél nem régebben alakult, elismeréssel rendelkező termelői csoportok nyújthatják be kérelmeiket.

Még mindig nem késő ügyfélkaput nyitni ·

Eddig 16 ezren kérték Komárom-Esztergom megyében a NAV-tól, hogy postázza adóbevallási tervezetüket. Az ügyfélkapuval rendelkezőknek ezt nem kell kérniük, ők online elérhetik szja-bevallási tervezetüket, akár okostelefonon is.

Folytatódik az Otthon melege - Akár 700 ezret is lehet kapni ·

Folytatódik az Otthon melege program, még ma megjelenik az új felhívás.