2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja van.
Email:  Jelszó: 

Gazdaság

Drágul a cukor ·

Az idén további 5-7 százalékkal emelkedhet a cukor fogyasztói ára, miután éves összehasonlításban tavaly decemberig már közel 17 százalékkal drágult - írja a Világgazdaság.

Ma lejár a határidő ·

Ma lejár a határideje a székhelyszolgáltatás igénybevételének bejelentésének. A bejelentési kötelezettség azokra az adózókra vonatkozik, akik igénybe vesznek székhelyszolgáltatást, legyen akár egyéni vállalkozó, akár gazdasági társaság.

Pályázati támogatás az erdők környezetvédelmére ·

A Miniszterelnökség mintegy 6,61 milliárd forint értékben hirdetett pályázatot magánjogi erdőgazdálkodók számára a kötelezettségeken túlmutató erdő-környezetvédelmi tevékenységek folytatására. 

A Suzuki 11 százalék fölé növelte piaci részesedését Magyarországon ·

11266 autót adott el a Suzuki 2016-ban Magyarországon, ezzel 11,67% százalékra növelte részesedését a magyar személyautó-piacon. A Balenóval bővülő kereskedelmi választékon belül a siker elsősorban a népszerű hazai gyártású modellek megújításának, valamint a bővülő flottaeladásoknak köszönhető.  

Már minden gázfogyasztót a Főgáz szolgál ki ·

Beolvadással egyesült december 30-án a Főgáz és a kizárólagos tulajdonában lévő ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató, a társaság jogutódja a Főgáz lett - tájékoztatta az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. pénteken az MTI-t. A közlemény szerint a lépéssel már valamennyi lakossági földgázfogyasztót a Főgáz szolgál ki.

Újabb támogatás agrárdiverzifikációra, új vállalkozások indítására, fejlesztésére ·

A vidéki térség mezőgazdasági vállalkozásainak jövedelemstabilizálását, valamint a mezőgazdaságon kívüli vállalkozások elindítását, fejlesztését támogatja a Miniszterelnökség 2016. december 28-án megjelent pályázata. A Vidékfejlesztési Program kiírásának keretösszege 35,94 milliárd forint.

Maradt még szabadsága? - Így viheti át következő évre! ·

Amennyiben a munkavállaló még az idei évben megkezdi a szabadságát, megszakítás nélkül maximum 5 napot még átvihet a következő évre – mondta Sabacz Róbert, Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Ellenőrzési Osztályának vezetője. Hozzátette: kizárólag az életkorral járó pótszabadságot más esetben akkor lehet átvinni a jövő évre, ha erről még a tárgyévben megállapodást kötött a munkáltató és a munkavállaló.

Új autót fejleszt a Suzuki Esztergomban ·

Az új prototípus súlya kicsi, fogyasztása és környezetterhelése csekély, karbantartási és javítási igénye minimális, továbbá széles körű kényelmi és egyéb szolgáltatásokat is nyújt.

Négyéves kutatás-fejlesztési projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével ·

Négyéves kutatási, fejlesztési, és innovációs (K+F+I) projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével, az 5,3 milliárd forint értékű fejlesztéssel továbbfejlesztik a gyár gyártási és logisztikai rendszerét, és minden eddiginél korszerűbb prototípust fejlesztenek - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

1,38 milliárd forint vízvédelmi célú beruházásokra ·

A Miniszterelnökség újabb pályázati felhívást jelentetett meg a Vidékfejlesztési Program keretében 2016. december 20-án, amely elsősorban az éghajlatváltozással összefüggő problémák kezelését, vizeink mennyiségi és minőségi védelmét, valamint a biodiverzitás megőrzését szolgálja.

Megjelent a fiatal gazdálkodók indulását támogató pályázat ·

Az agrárium generációváltását, valamint a vidék népességmegtartó képességét szolgálja a Miniszterelnökség 2016. december 20-án megjelent, mintegy 37,75 milliárd forint keretösszegű pályázata, amely a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapítását támogatja.

Év végéig rendezheti tartozását, aki katás akar maradni ·

A kisadózó vállalkozóknak érdemes figyelniük arra, hogy még az idén rendezzék adótartozásukat. Nem lehet tovább katás ugyanis az, aki az évet 100 ezer forintot meghaladó adóhátralékkal zárja. A NAV adatai szerint ez közel tízezer kisadózót érint.