2020. november 28., szombat, Stefánia napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Ingyenes musical Nyergesújfalun ·

A Made in Hungária című musicalt játszák Nyergesújfalun május 6-án. A darabot a Magyarock Dalszínház előadásában, ingyenesen tekintheti meg a közönség a régi iskola udvarán. 

Esztergomban koncertezik a Budapesti Fesztiválzenekar ·

A Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi május 2. és 7. között újra a nyakukba veszik az országot, és 21 különböző helyszínen adnak ingyenes közösségi koncerteket, köztük Esztergomban. Elhagyott zsinagógák, templomok, idősotthonok és iskolák telnek meg zenével. A világhírű zenészek egy hét alatt összesen tíz megyében fordulnak meg.

Várnyitó képekben ·

Nézzék meg Neves Ildikó fotógalériáját, amelyet szombaton, az esztergomi vár megnyitóján készített. Az érdeklődők tanúi lehettek többek között egy török kori esküvőnek is.

Nemzetiségi sorsok a megyében ·

„Nemzetiségi sors Komárom-Esztergom megyében 1945 után" címmel tudományos konferenciát rendeztek a Szent Adalbert Központban április 20-án. A Magyar Nemzeti Levéltár Komárom-Esztergom Megyei Levéltára által szervezett eseményen a tudományos értékű ismeretterjesztés igényével szóltak előadások a különböző nemzetiségeket ért pogromokról.

Első filmbemutató a Szent Koronáról Párkányban ·

A Felvidéken először Párkányban mutatják be A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című tudományos ismeretterjesztő filmet. A bemutatóra április 21-én, 18 órakor, a Danubius Moziban kerül sor.

Hangversenyekre készül a zeneiskola ·

Két hangversenyre várja az érdeklődőket az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola.

Színjátszó találkozó Letkésen - Fotók ·

Tizennegyedik alkalommal szerveztek Letkésen színjátszó találkozót április 1-én. A rendezvényen Ipolytölgyes, Vámosmikola és Letkés színjátszó csoportjai léptek fel. 

Tavaszi koncert lesz Szobon ·

Tavaszi koncerttel várja a zeneszeretőket a Dunakanyar Fúvósegyüttes április 29-én, a szobi művelődési házban.

Szabad-e locsolni? – Na de miért is? ·

Jaj ne! – hangzik a hangos sikítás húsvét hétfőn a hölgyek szájából, mikor a kölnis üveg feléjük közelít, vagy helyenként akár egy lavór víz zúdul a nyakukba. Honnan ered a locsolás hagyománya és mit szimbolizál? Utánajártunk, miért is jó, ha vizesen vagy kölnitől tocsogva töltik a szebbik nem tagjai a húsvét hétfőt.

Nézzen meg egy török kori esküvőt a várban! ·

Egy különleges és mindeddig egyedülálló történet játszódik le az esztergomi vár falai közt április 22-én. Egy rendhagyó török kori esküvőt rendeznek meg, amely egy magyar végvári vitéz és egy török, magas rangú leány határtalan szerelméről mesél. Emellett számos programmal várják az érdeklődőket.

10 gyönyörű magyar locsolóvers, ha kifogyott az ötletekből ·

Unja már a Zöld erdőbent? Szeretne idén valami frappánsabbal, szebbel előrukkolni? Mutatunk néhány szépséget a magyar és erdélyi néphagyományból!

Húsvéti program a Duna Múzeumban ·

Húsvéti kézműveskedéssel várják az érdeklődőket április 14-én, 10 órától a Duna Múzeumban. A rendezvényen többek között hímes tojás készítésére is lehetőség lesz.