2021. január 26., kedd, Vanda, Paula napja van.
Email:  Jelszó: 

Nagyvilág

Metróban robbantottak Szentpéterváron ·

Robbantás történt hétfőn a szentpétervári metróban. A Fontanka elnevezésű szentpétervári hírportál hétfő éjjeli értesülése szerint 14-re nőtt a Szentpéterváron elkövetett merénylet halálos áldozatainak száma. A legfrissebb hírek szerint az orosz sajtó megnevezett két gyanúsítottat.

25 millió tonnányi pók él a Földön ·

Ezt a számot soha nem akartuk tudni, és még kevésbé szeretnénk elképzelni, hogy milyen lehet egy rakáson a 25 millió tonnányi pók, amely a Földön él. Az is kiderült róluk tudományos számítások alapján, hogy mennyit esznek.

Időjósló nap a mai - Gergely napi népszokások ·

Március 12-e Gergely napja, s tavaszkezdő, meleg váró nap. A Juliánus-naptárban a tavaszi napéjegyenlőség  pont ekkorra esett.

Egy ötéves kissrác egy mondattal kitörölte a rasszizmust a szótárból ·

Az ötéves Jax egy gondolatával egymaga többet tett a rasszizmus ellen, mint a teljes amerikai kormány fog a következő öt évben. 

Százmillió forinttal támogatja a kormány a határon túli ifjúsági közösségeket ·

Százmillió forinttal támogatja a kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. A határon túli civil szervezetek és egyházi jogi személyek március 18-ig kérhetik ifjúsági programjaik támogatását – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár február 15-én Budapesten.

Új névvel jelentkezik az Igazi Csíki Sör ·

A csíkszentsimoni sörmanufaktúrában kedden este elkezdték tölteni a Igazi Tiltott Sört – tudta meg a Magyar Idők.

Így lophatják el adatainkat a Gmail-es fiókunkon keresztül ·

A kiberbűnözők egy speciális URL-t használnak, hogy a Gmail-fiókkal rendelkezőktől hozzáféréseket lophassanak el egy adathalász weboldal segítségével. Ha egy fiókot sikeresen meghackeltek, a támadók azonnal hozzáférnek a levelezéshez, és az áldozat kapcsolatait veszik célba.

Betiltották az Igazi Csíki Sört ·

Betiltotta a román táblabíróság az Igazi Csíki Sör gyártását és újra a Heinekennek kedvezett.

Hihetetlen felvételek: így pattog ki a kukorica lassítva - Videó ·

Sokszor pattogtatunk kukoricát, de vajon látták már, hogy ez hogyan néz ki lassítva? Elképesztő felvételeket készítettek egy kísérlet során.

Mekkorát szokott ásítani? Minél tovább tart, annál nagyobb az agya ·

Az agy súlyáról is árulkodik az ásításunk hossza – állítja egy új amerikai kutatás.

Receptre kapnák a szexet a rászorulók ·

Prostituáltakkal elégíttetné ki a fogyatékkal élők szexuális igényeit a német Zöld Párt szóvivője. A Hollandiában már évek óta alkalmazott szolgáltatás felvetése óriási vitát váltott ki Németországban.  

Önkénteskedj Erdélyben! ·

18 és 30 év közötti, olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szeretnének több hónapon keresztül külföldön tartózkodni és önkéntes munkát vállalni. Az Európai Unió anyagi támogatást nyújt az önkéntes szolgálat megvalósításához az Erasmus+ programban pályázat útján: átalányösszeget határoz meg a projekt lebonyolítására, az útiköltségre, a szállásra, ellátásra, biztosításra, nyelvi felkészítésre és némi zsebpénzre is. A munkára az ország egész területéről várják az érdeklődőket.