2021. január 26., kedd, Vanda, Paula napja van.
Email:  Jelszó: 

Sport

Ne maradjon le a kedvezményes nevezésről! ·

Futók és mozogni vágyók figyelem! Április 30-ig lehet olcsóbban nevezni az I. NyergesiSzomszédoló fantázianevű futóversenyre. A rendezvényt augusztus 12-én tartják. Az érdeklődők 16 kilométeres, 6 kilométeres és 800 méteres távok közül választhatnak. 

Fontos győzelmet aratott a magyar rögbiválogatott ·

A magyar rögbiválogatott fontos győzelmet aratott a norvég csapat ellen az Európai Nemzetek Kupája-sorozat második konferenciájának északi csoportjában.

Elmaradnak a nyergesi túrák ·

Az időjárási viszonyok miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy elhalasztják a Nyerges 40 terepmarathont és a Nyerges 40 teljesítménytúrát. A 20 kilométeres túrát és terep-félmarathont változatlanul megtartják. 

Jótékony célból fut Maráz Zsuzsanna ·

A hospice betegek méltó ápolásáért áll rajthoz az esztergomi Maráz Zsuzsanna. A sportoló néhány hét múlva újra körbefutja a Balatont, amelynek szakaszait a Magyar Hospice Alapítvány támogatásáért örökbe lehet fogadni.

Félmilliárdból fejlesztenék a sportcsarnokot ·

Félmilliárd forintból újítanák fel a Pézsa Tibor Sportcsarnokot. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően lehetőség nyílt az épület energetikai korszerűsítésére benyújtani pályázatot. A projekt száz százalékos támogatottságú.

Megújulhatna a Dobó és a József iskola tornaterme ·

A kézilabda szövetség közreműködésével lehetősége nyílt az iskoláknak arra, hogy felújítsák tornatermeiket. A pályázat során legfeljebb ötvenmillió forint támogatást igényelhetnek az intézmények. Esztergomból a Dobó Katalin Gimnázium és a József Attila Általános Iskola jelentkezett.

Suhajda Szilárd és Klein Dávid berendezkedtek a Mount Everest alaptáborában ·

A Magyar Everest Expedíció 2017 csapata tegnap elérte az 5344 méter magasan fekvő alaptábort. Az esztergomi kötődésű Suhajda Szilárd és társa, Klein Dávid két hónapig ezen a helyen fog lakni, innen indulnak majd több akklimatizációs körben a hegy csúcsa felé.  

Kupát hoz a nyúl a legjobb tekéseknek Nyergesújfalun ·

Április 6-8. között rendezi meg a Nyergesújfalu SE Teke Szakosztálya hagyományos Húsvét Kupáját. A versenyben 23 amatőr csapat vesz részt, a legeredményesebb játékosokat egyénileg és csapatban is díjazzák. 

Szendrei Rebeka a bronzéremig verekedte magát Csehországban ·

Bronzérmes lett Csehországban Szendrei Rebeka, az esztergomi Fighting Kempo versenyzője. A fiatal lány felnőtt K-1 kategóriában, a 65 kilogrammosok között küzdött. 

Emléktúrára hívnak a bajnai természetjárók ·

Május 13-án rendezi meg a Bajnai Természetjáró és Szabadidő Egyesület a III. Gróf Sándor Móric Emléktúrát. Az érdeklődők többféle táv közül választhatnak, az útvonalak kiinduló- és végpontja a bajnai kastély.  

Suhajda Szilárdék ma elérhetnek 4000 méter fölé ·

Az Everest Expedíció hegymászói, Suhajda Szilárd és Klein Dávid egyre közelebb kerülnek az alaptáborhoz. A csapat tegnap sikeresen elérte a 3860 méteren fekvő Tengbochet. Ma pedig már átléphetik a négyezres határt, adta hírül Suhajda Szilárd közösségi oldalán.

Úgy érzem magam, mint egy űrhajós kilövés előtt ·

„Úgy érzem magam, mint egy űrhajós kilövés előtt.” – nyilatkozta nagyon találóan az indulás előtti utolsó napok érzelmi hullámvasútjáról az esztergomi kötődésű Suhajda Szilárd. Az ’űrhajósok’ kilövése a tegnapi napon megtörtént, hiszen Szilárd és Klein Dávid március 27-én elindult Nepálba. Céljuk a Mount Everest 8848 méteres csúcsának elérése oxigénpalack használata nélkül.